Vista normal Vista MARC Vista ISBD

La sacramentalitat de la Pasqua en les cartes 54 i 55 de Sant Agustí / Joan Torra Bitlloch

Por: Torra, Joan, (1954-).
Colaborador(es): Ateneu Universitari Sant Pacià.
Tipo de material: materialTypeLabelLibroSeries Col·lectània Sant Pacià ; 114.Editor: Barcelona : Ateneu Universitari Sant Pacià, Facultat de Teologia de Catalunya, 2017Descripción: 308 p. ; 22 cm.Tipo de contenido: Texto Tipo de medio: sin mediación Tipo de portador: volumenISBN: 978-84-947195-6-1.Tema(s): Agustín, Santo, Obispo de Hipona -- Crítica e interpretación | Pascua -- LiturgiaNota de disertación: Tesis doctoral-Facultat Teología de Catalunya, 2017 Resumen: L’any 400 un tal Gener escriu una carta a Agustí amb unes preguntes sobre com s’han de celebrar els sagraments i les festes en l’Església. Agustí respon: «En primer lloc has de saber que el dia del naixement del Senyor no se celebra com a sagrament. […] Hi ha sagrament en una celebració cuán la commemoració d’allò que s’havia esdevingut es fa de tal manera que se sobreentén al mateix temps que hi ha un significat ocult, significat que s’ha de rebre santament. Això és el que fem quan celebrem la Pasqua. No ene acontentem amb evocar l’esdeveniment, és a dir, que Crist morí i ressuscità, sinó que ho fem sense ometre cap dels altres elements que testimonien la seva relació al significat dels sagraments (Ep. 55,1,2). Agustí ha hagut de fer una definició del concepte “sagrament”. I ho ha fet a partir del concepte “Pasqua”. En les dues coses és totalment nou i original, digne de ser estudiat a fons. Està fent una veritable teologia litúrgica. La Pasqua és el sagrament entre Déu i l’home. El trànsit d’aquest món al Pare realitzat per Jesús és sagrament del nostre; per això el nostre ha de ser fet –i celebrat– a imatge i semblança del seu. El terme final és el repòs, el diumenge sense fi.
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
    valoración media: 0.0 (0 votos)
Tipo de ítem Ubicación actual Signatura Estado Fecha de vencimiento Código de barras
Libros Libros Biblioteca de Guadarrama

Biblioteca Agustiniana Fray Luis de León

Seminario San Agustín
SA XVII-4 915/5-3 (Navegar estantería) Disponible GU-G051810
Libros Libros Biblioteca del Monasterio de El Escorial

Biblioteca del Monasterio de El Escorial

Fondo General
455 1 54 (Navegar estantería) Disponible 422947
Libros Libros Biblioteca Estudio Teológico Agustiniano de Valladolid Fondo General A 265 T 67 J (Navegar estantería) Disponible V181308

Tesis doctoral-Facultat Teología de Catalunya, 2017

Incluye referencias bibliográficas (p. 293-304) e índice

L’any 400 un tal Gener escriu una carta a Agustí amb unes preguntes sobre com s’han de celebrar els sagraments i les festes en l’Església. Agustí respon: «En primer lloc has de saber que el dia del naixement del Senyor no se celebra com a sagrament. […] Hi ha sagrament en una celebració cuán la commemoració d’allò que s’havia esdevingut es fa de tal manera que se sobreentén al mateix temps que hi ha un significat ocult, significat que s’ha de rebre santament. Això és el que fem quan celebrem la Pasqua. No ene acontentem amb evocar l’esdeveniment, és a dir, que Crist morí i ressuscità, sinó que ho fem sense ometre cap dels altres elements que testimonien la seva relació al significat dels sagraments (Ep. 55,1,2).
Agustí ha hagut de fer una definició del concepte “sagrament”. I ho ha fet a partir del concepte “Pasqua”. En les dues coses és totalment nou i original, digne de ser estudiat a fons. Està fent una veritable teologia litúrgica.
La Pasqua és el sagrament entre Déu i l’home. El trànsit d’aquest món al Pare realitzat per Jesús és sagrament del nostre; per això el nostre ha de ser fet –i celebrat– a imatge i semblança del seu. El terme final és el repòs, el diumenge sense fi.

No hay comentarios para este ejemplar.

Ingresar a su cuenta para colocar un comentario.

Haga clic en una imagen para verla en el visor de imágenes

Catálogo Colectivo de las Bibliotecas Agustinianas de España.

Con tecnología Koha